O podjetju     Slikopleskarstvo     Zaključna dela v gradbeništvu    

Zaključna dela v gradbeništvu

Suhomontažni sistemi,
termoizolacija,
izvedbe spuščenih stropov,
izdelava suhomontažnih špalet pri zamenjavi oken

Opleski Benjamin GANTAR s.p.
     

Izberite možnosti:

Knauf - suhomontažna gradnja
Sanacija prostorov
Restavriranje - antika
 


Opleski Benjamin GANTAR s.p.
Vilharjeva ulica 6, 1370 Logatec
G 041 649 602
E opleski@gmail.com

Domov | Zaključna dela v gradbeništvu - življenje znotraj štirih sten

Zaključna dela v gradbeništvu - življenje znotraj štirih sten

Tehnični razvoj in rezultati raziskovanj v gradbeništvu so spremenili "življenje znotraj 4 sten". Zaradi tega so tudi stene danes skonstruirane drugače kot v času naših pradedov. Knaufove suhomontažne notranje pregradne stene so polnovredna alternativa za masivne pregradne stene. Organsko se vključujejo v skupno strukturo modernih stavb. Prav na področju zvočne, toplotne in požarne zaščite nudijo te stene odlične rešitve. Neproblematično je tudi pritrjevanje velikih konzolnih obremenitev (viseče omarice, knjižne police, bojlerji itd.) na stene. Pri koncipiranju suhomontažnih sten je v ospredju misel o kompletnih sistemih, kar pomeni, da je vse, kar sodi k steni, preizkušeno z vidika funkcionalnosti in izvajalsko-tehnično med seboj usklajeno.

Suhomontažne pregradne stene

Suhomontažne pregradne stene so sestavljene iz podkonstrukcije in obloge. Podkonstrukcijo tvorijo profili iz pocinkane jeklene pločevine, nanje pa pritrdimo oblogo iz mavčnih plošč. Izvedba podkonstrukcije in vrsta obloge sta odvisni od zahtev po stabilnosti ter zvočni in požarni zaščiti.

Pri izolaciji obstoječih zunanjih sten z notranje strani uporabimo nalepljene stenske obloge ali stenske obloge s kovinsko podkonstrukcijo. Če želimo samo izravnati neravne zidane stene oziroma zakriti razpokane stene, dosežemo to zelo hitro s Knauf stenskimi oblogami.

Zvočna in toplotna zaščita

Če želimo izboljšati zvočno in toplotno zaščito, uporabimo stenske obloge s kovinsko podkonstrukcijo. Z njimi dosežemo ne le odličen izgled, temveč tudi potrebno zvočno in toplotno zaščito, istočasno pa lahko v votli del med oblogo in zidano steno vstavimo vse potrebne instalacije.

     
 

Vse pravice pridržane © Opleski Benjamin GANTAR s.p. 1996 - 2021

Izdelava nepremičninskih internetnih strani Prolog d.o.o., Logatec | 1990 - 2021
fotografije: Benjamin GANTAR & Uroš OŠTIR